diumenge, 28 d’octubre del 2012

Creative commons

Organització dedicada a promoure l’accés a la cultura i a una flexibilització més gran de les lleis de propietat intel•lectual.
Posar les obres sota una llicència de Creative Commons no vol dir que aquestes obres perdin els drets d'autor, al contrari, és una manera d'exercir-los i poder oferir alguns drets a terceres persones en determinades condicions.

La llicència que utilitzo en aquest blog es tracta d’una de Reconeixement NoComercial (by-nc), la qual permet la generació d'obres derivades sempre que no se'n faci un ús comercial, tampoc deixa utilitzar l'obra original amb finalitats comercials. 


Posa’t una llicència de Cretive Commons.


Cultura lliure 

Moviment social que promou la elaboració i la difusió de la cultura amb uns principis més amplis que els habitualment proposats per les legislacions vigents actuals.
Són habituals les reflexions al voltant de la propietat intel·lectual, els drets d'autor, el copyleft o el paper de les xarxes P2P.

Informació:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Cultura_lliure


Programari lliure:

Programari que es pot utilitzar, estudiar i modificar sense restriccions, i que pot ser copiat i redistribuït bé en una versió modificada o sense modificar sense cap restricció, o bé amb unes restriccions mínimes per garantir que els futurs destinataris també tindran aquests drets.

Informació:

Diferència amb un programa gratuït:

En un programa lliure es té accés al codi de programació i per tant, es pot modificar. En canvi, en un programa gratuït no es té accés a aquest codi i per tant no es pot modificar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada