diumenge, 14 d’octubre del 2012

Anàlisi d'un bloc educatiu

Després de la lectura i el comentari a classe de GTIC del llibre "Usos educatius dels blogs: Recursos, orientacions i experiències per a docents”, l’activitat a realitzar va ser l’anàlisi d’un dels blogs educatius següents:
Després d’observar els diferents blogs educatius de proposta vaig decidir analitzar el blog de l'escola bressol la cuca fera.

Anàlisi


És un blog de la plataforma Xtec blog (espai perquè tant els docents com els centres puguin crear el seu propi blog) dirigit per el professorat, amb el propòsit d’informar i donar a conèixer el desenvolupament dels infants als seus familiars mitjançant fotografies i vídeos de l’adaptació dels nens, on es pot veure les diferents activitats que fan.
Es tracta d’un blog de professors, on els mestres comuniquen les seves reflexions sobre l'educació, sobre metodologia en àrees concretes i les experiències fetes a l'aula.

El blog esta estructurat amb un menú a la part de dalt amb els següents apartats: Home, Cargols, El Sol, Els Núvols, Espai Cuca fera i Formigues. Cada apartat va dirigit a una classe diferent.
Al costat dret i de dalt a baix s’hi pot trobar: un rellotge d’agulla digital, un calendari, els arxius dividits per mesos, els comentaris més recents i un blogroll de blogs recomanats per el propi centre.
A sota de cada entrada del blog s’hi troben els comentaris, les categories o etiquetes de cada post i un RSS dels comentaris.

Reflexió

És un bon blog per els pares i familiars dels alumes ja que poden veure un seguiment de l'aprenentatge i l'evolució dels nens amb les reflexions, imatges i vídeos que pengen els mestres. La seva estructura i el seu fons blanc sota lletra negre permet una fàcil lectura del seu contingut.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada