dissabte, 5 de gener del 2013

Recitació de poemes

Per posar en pràctica els coneixements adquirits sobre el bon comunicador, a classe de GTIC es va encarregar que escollíssim un poema i el compartíssim davant la classe. Deixant un temps per aprendre’l de memòria, jo vaig fer la recitació el 30 de Novembre.

 Tècniques per memoritzar un poema
  • Repetir-lo molts cops.
  • Ha de ser una poesia pensada per ser dita.
  • S’ha de sentir el poema. Si el poema no et transmet res, difícilment el recitaràs bé.

Punts a tenir presents

- Volum
- Entonació
- Gesticulació
- Articulació
- Postura corporal
- Control del nervis

Poema


Cançó a Mahalta

Corren les nostres ànimes com dos rius paral·lels.
Fem el mateix camí sota els mateixos cels.

No podem acostar les nostres vides calmes:
entre els dos hi ha una terra de xiprers i de palmes.

En els meandres grocs de lliris, verds de pau,
sento, com si em seguís, el teu batec suau.

I escolto la teva aigua tremolosa i amiga,
de la font a la mar, la nostra pàtria antiga.
                                                                            Màrius Torres

Tot i ser conscient de que el tenia prepara’t i me’l sabia, els nervis inicials van fer que m’entrebanqués i em quedes en blanc en alguna part. Tot i això el vaig acabar recitant sencer i crec que millor del que em pensava. De mica en mica vaig solucionant i treballant els problemes que provoquen els nervis.


Windows Live Movie Maker

A classe de GTIC ens van presentar el Windows Live Movie Maker, un programa que serveix per crear i editar vídeos per després publicar-los a llocs gratuïts com el youtube. Aquest programa ofereix la possibilitat d’afegir transicions, animacions, música, imatges...
S’ha de tindre en compte que s’ha de crear la carpeta del projecte on guardar tot el que s’utilitzarà en el vídeo, d’aquesta manera no es perd res.

Per tal de practicar amb el Windows Live Movie Maker hem creat un vídeo sobre la nostre universitat, editant un vídeo proporcionat pel professor de GTIC i utilitzant cançons descarregades del Jamendo, una plataforma musical i una comunitat d'àmbit internacional, creada al voltant de la música lliure, on els artistes poden pujar la seva música gratuïtament i el seu públic descarregar-la sota llicència Creative Commons.

Informació Jamendo: http://ca.wikipedia.org/wiki/Jamendo

Resultat:


divendres, 4 de gener del 2013

El bon comunicador: Bibiana Ballbè


Després d’haver estat treballant el tema del bon comunicador a l'assignatura de COED, des de classe de GTIC es va encarregar aquest treball en grup per aprofundir sobre la producció d’un comunicador que tingui presència a la xarxa.

En aquest treball de les assignatures de GTIC i COED el nostre grup format per la Sara Berzas, la Cristina Carbonell, l’Airy Guillamón i jo mateix vam decidir seguir a la Bibiana Ballbè.

Mitjançant aquest treball havíem d'arribar a la conclusió de si la Bibiana Ballbè és una bona comunicadora o no partint del seu seguiment. Per veure el treball i la seva conclusió visiteu el següent bloc: http://sachbibiana.blogspot.com.es/

dijous, 3 de gener del 2013

Viquipèdia

By:Viquipèdia
La Viquipèdia és una enciclopèdia elaborada en col·laboració amb alguns dels seus propis lectors. Un munt de gent està constantment millorant la Viquipèdia, realitzant-hi milers de canvis cada hora que s'enregistren íntegrament en historials de cada article, i també a la pàgina de canvis recents. Aquells canvis que no són gaire apropiats, amb freqüència es treuen ràpidament.

Per a realitzar aportacions a la Viquipèdia, és fonamental tindre en compte:

Els cinc pilars de Viquipèdia
  • La Viquipèdia és una enciclopèdia.
  • La Viquipèdia cerca el "punt de vista neutral".
  • La Viquipèdia és de contingut lliure.
  • La Viquipèdia segueix unes normes d'etiqueta.
  • La Viquipèdia no té normes inamovibles més enllà d'aquests cinc principis generals.

Què no és la Viquipèdia?

1 Estil i format
1.1 La Viquipèdia no és una enciclopèdia de paper

2 Contingut
2.1 La Viquipèdia no és un diccionari
2.2 La Viquipèdia no és una editorial d'idees originals
2.3 La Viquipèdia no és una plataforma de promoció
2.4 La Viquipèdia no és un dipòsit d'enllaços o fitxers
2.5 La Viquipèdia no és un servei de pàgines personals
2.6 La Viquipèdia no és un directori
2.7 La Viquipèdia no és un manual ni una guia
2.8 La Viquipèdia no és una col·lecció indiscriminada d'informació

3 Comunitat
3.1 La Viquipèdia no és una anarquia
3.2 La Viquipèdia no és una democràcia
3.3 La Viquipèdia no és una burocràcia
3.4 La Viquipèdia no és un camp de batalla

Conèixer i seguir el seu llibre d'estil

Llegir: Com es modifica la Viquipèdia
http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:Com_s%27edita_una_p%C3%A0gina



Pràctica

Una vegada assolida la teoria i haver-se creat una compte, l'activitat ha realitzar era la creació o modificació d'un article, per després fer-ne un seguiment per la possible creació de debats o eliminació de la informació publicada.

Personalment he ampliat l’article “Els Fills de la Terra”, una saga de novel·les ambientades a la prehistòria escrites per Jean M. Auel, he afegit els apartats: Exemplars, Adaptació cinematogràfica i Referencies (ja que encara no n’hi havia cap).

Adjunto l’enllaç de l’article: http://ca.wikipedia.org/wiki/Els_Fills_de_la_Terra




Valoració personal

Tot i no haver modificat articles de molta importància considero positiva la meva aportació a la Viquipèdia, raó per la qual no descartaria continuar aportant informació en el mateix article i altres en el futur. Tot i no ser de la Viquipèdia, des del principi del curs 2012-2013 em vaig unir a una wiki a la qual he anat aportant informació i les dos tenen un funcionament semblant. 


dimecres, 2 de gener del 2013

Taxonomia de Bloom

La Taxonomia de Bloom és un sistema de classificació de l'activitat intel·lectual que és desenvolupa a partir de les diferents tasques que es poden fer amb l'ús de les TIC.

Aquesta classificació va ser creada per en Benjamin Bloom l'any 1956, és van definir tres dominis d'activitats educatives: el cognitiu, l’afectiu i el psicomotor, i des d’aquell moment, el domini de les habilitats cognitives ha estat modificat 3 vegades (una al 2000 i l'altre al 2008). En el primer es van variar els substantius per verbs com a fonament de les activitats i en l'ultima va ser anomenada "Taxonomía de Bloom per a l'era Digital".

http://www.eduteka.org/imgbd/23/23-11/ImagBloom.jpg
Informació:
http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/12/conceptualitzacio-de-la-naturalesa-de_3.html

"LA TAXONOMÍA DE BLOOM Y SUS DOS ACTUALIZACIONES"


Pràctica

A classe de GTIC,  un cop estudiades les diferents habilitats cognitives que es poden treballar utilitzant les TIC, es va encarregar fer una taula on es fes un repàs de totes les eines i recursos TIC treballats al llarg del semestre indicant quina habilitat cognitiva, segons la classificació de l'any 2008, és desenvolupa en cadascuna d'elles.



dimarts, 1 de gener del 2013

Les quatre metàfores

Charles Crook, professor de l'Escola d'Educació de la Universitat de Nottingham , va definir una manera de conceptualitzar l'aprenentatge amb l'ordinador fonamentada en metàfores. A través d'aquestes metàfores s'explica com la tecnologia ens pot ensenyar o com ens pot ajudar a aprendre en funció del paper que ha de jugar l'ordinador. Aquests models serien:

La metàfora tutorial: l'ordinador com a tutor

En aquest cas, l'ordinador tutoritza el procés d'aprenentatge realitzat per l'estudiant, és a dir, l'ordinador inicia, l'alumne respon i l'ordinador avalua.
En aquests tipus de programes es té present la individualització d'aprenentatge, la formulació de preguntes i la informació que es va afegint. Com es difícil què un programa detecti el nivell de l'alumne (els seus errors i necessitats), en molt casos és el propi alumne el que decideix el nivell d'aquest.

La metàfora de la construcció: l'ordinador com a alumne

L'alumne és el que controla l'ordinador i no al revés, es a dir, és qui ensenya a l’ordinador a fer coses, li dona instruccions per a realitzar unes tasques.
D’aquesta manera el mestre quedaria relegat a segon pla i el seu paper seria el de seguir el procés de treball del nen i plantejar preguntes que serveixin de guia a la reflexió de l'alumne quan ho consideri oportú.
Alguns exemples de micromon on el nen desenvolupa estratègies per resoldre problemes és el llenguatge de programació Logo i l'objecte gràfic tortuga. 

La metàfora del laboratori: l'ordinador com a simulador

Els simuladors permeten un aprenentatge per descoberta però amb un grau de llibertat més limitat que en el Logo, ja que són un sistema tancat amb uns paràmetres establerts. Permeten fomentar la reflexió i l'acció en un entorn acotat però tenen el perill de simplificar en excés els sistemes reals.

La metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina

L'ús de l'ordinador com a eina de treball és habitual en la vida diària. A l'escola també es dóna aquest fet. Les activitats que es realitzen han de ser autèntiques i estar relacionades amb  l’experiència i les preocupacions dels nens.

Informació:
http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/12/conceptualitzacio-de-la-naturalesa-de_3920.html


Pràctica

Un cop vistes les metàfores s’havia de construir una taula amb el processador de textos word on hi haguessin exemples de les quatre i pujar-la  a Scribd.com per penjar el codi embed al bloc. 



Scribd

És un espai web que permet als usuaris publicar i compartir documents de diversos formats com pdfs o documents de text per poder ser vistes online.

Pàgina principal Scribd: http://www.scribd.com