divendres, 2 de novembre del 2012

Llenguatge i llengua

Què és el llenguatge?

El llenguatge és un mitjà o instrument d'expressió i de comunicació constituït per senyals i combinacions de senyals organitzades de manera específica, ja sigui de manera oral o escrita. Amb ell reduïm i ordenem les percepcions de l'entorn, és un element bàsic en la constitució del pensament i, molt particularment, permet el discurs abstracte a diferents nivells i és indispensable com a suport de la memòria, tant individual com col·lectiva.

D'aquesta manera, el llenguatge presenta moltes manifestacions diferents en les diverses comunitats que hi ha al planeta.

Què és la llengua?

Les llengües són les diferents manifestacions del llenguatge i com a tals, un sistema de senyals que els parlants aprenen i retenen a la seva memòria. És un codi que coneix cada parlant, i que és molt important per el desenvolupament normal de la comunicació entre les persones, ja que el fet que tots els parlants d'una llengua la coneguin és el que fa possible la comunicació entre ells. La llengua té un paper singular en la formació de la identitat personal.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada