dijous, 20 de setembre del 2012

Webquest. Espai edu3.cat

Publicar un vídeo en un bloc. 


Webquest
Una webquest és una proposta didàctica de recerca guiada, que utilitza principalment recursos d’Internet. Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, contempla el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement mitjançant la transformació de la informació en la creació d'un producte i conté una avaluació directa del procés i dels resultats.
Definició consensuada a les segones jornades de Webquest, 2006

La recerca guiada de les webquest fa que aquesta sigui una bona aplicació d’una estratègia d’aprenentatge tant per el mestre com per els seus alumnes, ja que és una manera d’introduir-los a les noves tecnologies i motivar-los a investigar per ells mateixos amb un mètode divertit i didàctic, al mateix temps que s’aprenen conceptes. A més, també serveix perquè els nens s’adonin dels seus propis coneixements ja que al final es fa una autoavaluació.


Espai edu3.cat
La pàgina web "www.edu3.cat" és un portal de ràdio i TV educatives a través d’Internet, dirigida tant a professors com a alumnes, que incorpora un cercador propi amb cerca avançada per facilitar la cerca curricular, per suport i per paraules.

En aquesta web es poden trobar diferents recursos audiovisuals dividits en:
  • WebTV: Àrea de recursos relacionats amb canals de TV educativa per Internet.
  • Ràdio: Àrea de recursos relacionats amb emissores de ràdio per Internet.
  • Cinema: Àrea de recursos educatius a internet relacionats amb el cinema.
  • Fotografia: Àrea de recursos educatius relacionats amb la fotografia a internet.
  • Nous formats: Àrea de recursos educatius audiovisuals de nou format per internet.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada