divendres, 28 de setembre del 2012

Google Drive. Una eina per el treball col•laboratiu

Els treballs en grup es poden organitzar de diferents maneres: la més simple comporta dividir la feina en parts i repartir aquestes entre els seus components, això fa que el resultat final sigui un sumatori de les diverses aportacions. Aquesta estratègia comporta diversos problemes com ara que: l'estudiant només arriba a tenir una visió parcial del tema, ja que no hi ha gaires interaccions ni enriquiment mutu entre el grup.
En un treball realitzat de forma col·laborativa, en canvi, hi ha constants interaccions: es valoren possibles enfocaments, s'aporten dades, idees, reflexions i experiències, es prenen decisions, s'elaboren i revisen documents de forma conjunta, és a dir hi ha una exigència mútua entre el components del grup.
Molts programes on-line ofereixen la possibilitat de col·laborar amb altres usuaris i crear de manera compartida, google drive és un d'ells.
Google drive és una eina que ofereix google per crear, desar, editar, comentar, compartir i publicar documents de text, presentacions, formularis, fulls de càlcul entre d'altres tipus de documents on-line de manera privada o en grup.

Per aprendre a utilitzar el Google drive s’ha dividit la classe en grups de quatre per elaborar de manera col·laborativa un document de text, una presentació de diapositives i un formulari. Els següents tres documents que es mostren a continuació s’han realitzat amb la finalitat de crear els documents en equip i per tant no busquen una valoració del contingut.

Document de text



Presentació de diapositives



Formulari




dijous, 20 de setembre del 2012

Webquest. Espai edu3.cat

Publicar un vídeo en un bloc. 


Webquest
Una webquest és una proposta didàctica de recerca guiada, que utilitza principalment recursos d’Internet. Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, contempla el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement mitjançant la transformació de la informació en la creació d'un producte i conté una avaluació directa del procés i dels resultats.
Definició consensuada a les segones jornades de Webquest, 2006

La recerca guiada de les webquest fa que aquesta sigui una bona aplicació d’una estratègia d’aprenentatge tant per el mestre com per els seus alumnes, ja que és una manera d’introduir-los a les noves tecnologies i motivar-los a investigar per ells mateixos amb un mètode divertit i didàctic, al mateix temps que s’aprenen conceptes. A més, també serveix perquè els nens s’adonin dels seus propis coneixements ja que al final es fa una autoavaluació.


Espai edu3.cat
La pàgina web "www.edu3.cat" és un portal de ràdio i TV educatives a través d’Internet, dirigida tant a professors com a alumnes, que incorpora un cercador propi amb cerca avançada per facilitar la cerca curricular, per suport i per paraules.

En aquesta web es poden trobar diferents recursos audiovisuals dividits en:
  • WebTV: Àrea de recursos relacionats amb canals de TV educativa per Internet.
  • Ràdio: Àrea de recursos relacionats amb emissores de ràdio per Internet.
  • Cinema: Àrea de recursos educatius a internet relacionats amb el cinema.
  • Fotografia: Àrea de recursos educatius relacionats amb la fotografia a internet.
  • Nous formats: Àrea de recursos educatius audiovisuals de nou format per internet.



dimecres, 19 de setembre del 2012

Presentació personal i declaració d'intencions

Sóc l’Hug-Dídac Vicente Terés i des del 12 de Setembre de 2012 estudio un grau d'educació infantil a la facultat de Psicologia, ciències de l'educació i l'esport, Blanquerna.

Des de l’assignatura  de Gestió de la informació i TIC, obro aquest blog on es reflectirà la meva  evolució en l’aprenentatge de l’assignatura i amb la possibilitat de penjar exercicis o pràctiques de la resta d'assignatures i mòduls.
D’aquesta manera, aquest blog té l’objectiu de compartir informació i opinions amb els companys de classe i amb qualsevol persona que li interessi.